sanningar

Nu ska vi börja positionera oss. Vi politiker. Med hökblicken gräva fram alla felaktigheter (riktiga eller påhittade) som vi hittar i texter skrivna av personer från det andra lägret. Vi ska tvivlade skaka på huvudet när någon vågar påstå att det visst finns poisitiva aspekter i det som vi just målat i domedagssvart. Och ingen som står med foten i "fel" läger, kan under några omständigheter (under ett valår) ha rätt.

Visst känns det lite så. Som om vi tappar all sans, bessining och förmåga till insikt. Insikt om att verkligheten är mångfasetterad.

Sanningen skrivs i singularis bestämd form gärna med VERSALER. SANNINGEN.

Kan vi kanske lyfta oss något detta valår?

Det vore bra - för oss.

Lindesberg den 26 januari 2010.

Länge sen sist...

Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade. Dags att komma igång igen. Har varit i Afrika (dit jag cyklade för att inte bidra till koldioxidutsläppen!!!) och haft julafton. Nu har jag återhämtat mig.

Tänkte bara sprida den glada nyheten att vår lilla lokalavdelning av mp i Nora på två år har vuxit med femtio procent. Det är en rent fantastisk ökning! Det är bara att hoppas på att det ska fortsätta....

Jag läste bara löpen i tidningen i dag om den HETA debatten mellan Mona och Fredrik. Vadå HETA? Att vi svenskar ibland upplevs som tempramentlösa och blaskiga (ursäkta), kan förstås om vi väljer att definiera den debatten som het. Eller så har vi en fantstisk förmåga till självkontroll -inombords som superförbannade latinamerikaner och utombords uttrycksfulla som senapssill. Nä nu har jag låtit fördomarna hagla tillräckligt. Dags att lägga sig.

Nora den 21 januari 2010

RSS 2.0