Solen skiner!

Att temperatur och inkommande sol påverkar humöret på ett positivt sätt är en sanning baserad på beprövad erfarenhet. Så även för mig. Jag och eleverna skall snart gå på en tjugo minuter lång promenad med ansiktet lätt vinklat mot de eviga höjderna och solens livgivande strålar. Hälsa och livkvalité är viktigt i lilvet (och skolan).

Lindesberg 9 mars 2010

Vardagsutmaning

Sitter på ett barnkalas. Det är mitt yngsta och hennes dagispolare som leker lite med ballonger och spilld sockerkaka på golvet. Föräldrarna - lantisar - som vi är sitter och diskuterar slakt. En av föräldrarna säger

- Och turkarna. De är helt galna i lamm.

- hm, ja..

- Och de vill va med och titta på skiten också.

 -Ja, de är väl ute efter koscherslakt.

- De är ju ta mej fan överallt de där jävlarna!

...här står jag nu inför ett vägval. Ska jag ta upp tråden och fråga "Med "jävlarna" vilka menar du då?", vilket i sin tur skulle innebära en uppenbar risk för konfliktfylld och "jobbig" dialog mellan invandrarälskaren Herr Grön och den andra dagisföräldern. Barnen kommer kanske att upptäcka den jobbiga stämningen och jag kommer att förstöra för det anordnande föräldraparet. Så jag lägger mig och för in diskussionen på om man kan känna skillnad i smak på lamm- och grisblod.

Att stå upp för ideal är oftast fan så svårt i vardagen.


Nora den 5 mars 2010

RSS 2.0