Mer pengar till...

Det är fantastiskt med ungdomar och föräldrar som svettas i föreningslivet. Att trycka ihop sig och resten av familjen och kanske någon kompis och massor av hockeyutrusning i familjens lilla skorv till bil för att använda hela helgen åt hockey är fantastiskt. Föreningsengagemang, oavsett om det är hockey eller teaterlek eller något annat är fantastiskt. Fantastiskt slitsamt, roligt och viktigt.

Nu ger, om kommunstyrelsens förslag går igenom, Nora kommun hockeyföreningen mycket extra pengar eftersom de har ekonomiska svårigheter. De har skenande elpriser som bl.a. gör att de inte själva förmår hålla ekonomin i schack. En levande hockeyförening är viktigt!


 
(Källa: nerdfighters.ning.com)


Men, samtidigt är mönstret tydligt. Mer pengar till hockey, mycket pengar till bandyn. En isbana utomhus, en isbana inomhus. Energikrävande och dyrt. Framförallt manliga (pojkliga) sporter. Någonstans känner jag att vi låser in oss i en mycket sned fördelning av resurser till kommunens föreningar. Sned fördelning dels avseende aktiviteter (båda dessa är is- och skridskoburna) samt avseende könet på de som utövar sporterna.

Jag tror vi måste lyfta blicken och tänka igenom hur vi på sikt kan sprida vår ekonomiska välvilja till fler typer av föreningar. Så att alla unga människors vilja att engagera sig i föreningslivet kan mötas (inom rimliga gränser förstås). Så att den där bilen fylls av människor och doften av blöt häst...eller något annat.

Nora den 10 oktober 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0