Folkbildning

Just nu sitter jag på ett tomt och tyst bibliotek i det alltid lika myllrande Vara. Det är närmare bestämt på deras folkhögskola jag skall husera de närmaste dygnen. Resan med SJ gav tillfälle att både träna tålamod och njuta av den fantasieggande utsikten över en snöbeklädd parkeringsplats i Kumla under två timmars tid.

Väl här har allt varit översvallande positivt. En intressant föreläsning kring diagnostiseringar och hur särskolan i Sverige växer och hur grunden till detta anses bero på nedskärningar i grundskolan fr.o.m. början av nittiotalet.

Sedan diskuteras frågan om huruvida vi ska skapa produktiva eller lyckliga invider inom folkbildningen. Kan inte de gå hand i hand? Att välja sitt eget liv. Hur går det ihop med ett samhälles åsikter om vad "lyckad" innebär?

Tittade dessutom på "revolutionary road" igår innan sängdags. LeonardoDiCaprio och Kate Vinslet. Hyfsade skådespelare minst sagt. Gestaltar olyckliga människor fastnaglade i normen i den hopplösa tomrummet. Hon dog av en självutförd abort och han blev olyckligt befodrad. Det finns allt anknytningspunkter!!





Vara den 3 februari 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0